Spørsmål og svar

Har du spørsmål om Kvitsund? Her finner du svar!

Hvem kan søke på Kvitsund?

Vi tar inn elever fra hele landet. Alle som går i 10. klasse eller har fullført grunnskolen kan søke på Vg1.

Kan jeg bli elev i Vg2 eller Vg3?

Ja, ofte har vi flere ledige plasser i disse klassene. Dersom du går vg1 på en annen skole nå, så kan du søke deg inn på vg2 på Kvitsund. Tilsvarende gjelder dersom du går på vg2 på en annen skole og ønsker å ta vg3 hos oss. Du får opp dette som valg når du fyller ut søknadsskjemaet.

Hvordan søker jeg om å bli elev?

På kvitsund.vgs.no/soknad kan du fylle ut søknadsskjemaet for å bli elev. Skjemaet fylles ut enkelt og raskt. Personer bosatt i Telemark skal søke via VIGO.

Når er søknadsfristen?

Søknadsfristen er den samme som ved offentlige skoler, 1. mars. Du kan også søke etter at fristen har gått ut, men da risikerer du at plassene er fylt opp.

Er det dobbeltrom eller enkeltrom på internatene?

Vi har begge deler. De fleste vg1-elevene bor på dobbeltrom, mens alle vg3-elever bor på enkeltrom. Du kan selvsagt søke om enkeltrom dersom du trenger dette av spesielle grunner.

Hvordan er det med mat?

På Kvitsund får du servert frokost, middag og kveldsmat. Du lager deg en matpakke under frokosten, som du spiser til lunsj i skoletiden. Vi spiser alle måltider i matsalen. I tillegg har internatfløyene egne kjøkken dersom du ønsker å lage deg noe ekstra.

Hvor ligger Kvitsund?

Kvitsund ligger i Kviteseid kommune i Vest-Telemark. På kartet er vi omtrent midt mellom Oslo, Kristiansand, Haugesund og Bergen. Det går daglig buss fra Kviteseid til blant annet Arendal, Haugesund og Oslo. Søk opp Kvitsund Gymnas på Google Maps for mer info.

Må man bo på internatet for å være elev på Kvitsund?

Vi har flere elever som tar videregående hos oss, men som ikke bor på internatet. Dette er ofte elever som kommer fra Kviteseid.

Hvordan er miljøet på Kvitsund?

De aller fleste av elevene våre stortrives på internatskole. Internatlivet kan gi deg gode venner og mange gode øyeblikk fra morgen til kveld. I tillegg har vi to ettåringer som setter i gang med aktiviteter og arrangementer for elevene våre.

Må man være kristen for å gå på Kvitsund?

Nei, men vi ønsker at kristen tro skal sette sitt preg på skolen. Vi kan love deg en variert hverdag som elev hos oss. Du kan delta på kveldsmøter, seminarer, skolekor, lagsteam og lignende. I tillegg har 3. klasse ansvar for misjonsprosjektet hvor de samler inn penger til misjonsorganisasjonen NLM.

Hva gjør man hvis man kjeder seg på internatskole?

Du har mange muligheter! Du kan for eksempel bli med på aktivitetene til Kvitsund idrettslag, du kan ta deg en tur i kaffebaren, du kan spørre en av våre ettåringer om det skjer noe gøy, du kan henge på fløystua, du kan ta deg en kajakktur på Sundkilen eller du kan gå på tur i nydelig natur. Dette er heldigvis en sjelden problemstilling blant våre elever.

Ta gjerne kontakt dersom det er noe mer du lurer på! Send en mail til admin alfakroll kvitsund punktum vgs punktum no