Fra Kvitsund til VGTV

Den tidligere Kvitsundeleven Henrik Ljosland Waale kan tenke på sport hver eneste dag og får betalt for det.

VERDENS BESTE JOBB?: I 2009 startet han på Kvitsund. Nå har han fast jobb som reporter i VGTV. Her er Henrik sammen med Øystein Braaten (freeski) i forbindelse med X-games i Aspen, Colorado. Foto: VGTV

____________________________________________________

Hvert eneste år signerer vi vitnemålet til elever som har fullført videregående. I 2013 var Henrik russ på Kvitsund sammen med 60 andre elever. Etter fullført videregående flyttet han til Oslo for å studere medier og kommunikasjon.

– Å bruke gavene mine på å skape noe, om det er en film, et TV-program eller noe helt annet, har nok alltid trigget meg. Jeg var litt bøs og kontaktet VGTV, og de bestemte seg for å gi meg en sjanse. Nå – fem år senere – jobber jeg fremdeles i VGTV med fast jobb som reporter. Jeg er enormt heldig som får leve drømmen i Norges beste sportsredaksjon, forteller han.

Hvordan er det å få betalt for å tenkte på sport?

–Jeg skal ikke lyve, det er jo veldig stas! Jeg er utrolig privilegert som får kombinere lidenskap og interesse med jobb.

På Kvitsund bor man på internat og kan reise hjem i helger og ferier. På internatene bor man på enkeltrom, og deler ting som vaskemaskin, kjøkken, toalett, dusj og lignende. Det å dele et bygg med andre mener Henrik er et godt utgangspunkt for gode vennskap.
–Vennskapene man får på Kvitsund har man hele livet. Å få være en del av et så attraktivt, sunt og oppbyggelig miljø i den delen av ungdomsårene, er trolig det beste valget jeg har tatt. Jeg hadde aldri vært den jeg er i dag uten Kvitsund, forklarer Henrik.

For Henrik var det imidletid en ting som gjorde Kvitsund til noe ekstra.
– Det var avgjørende at skolen hadde et fotballag, med Telemarks tredje største supporterklubb i ryggen hver hjemmekamp. Å ta på seg KFK-drakta var som å spille fotball-VM, sier han.

Hvordan var det å være elev på kristen skole?

–Det spiller ingen rolle hvor man kommer fra, hva man tror på, eller hva man er vant til fra før. Kvitsund er for alle. At Kvitsund er en kristen skole påvirker ikke hverdagen noe særlig, men gjennom andakt, møter og småfelleskap kan man få verdifull input i en verden som peker i alle andre retninger. Troen min er veldig viktig for meg, og har formet meg til den jeg er i dag. Jeg vet at Jesus har gitt meg muligheter jeg ikke hadde fikset selv, forteller Henrik.

Hva tror du man lærer av å bo på internat som man ikke lærer andre steder?

–Det første jeg lærte var å vaske klær. Jeg tror man lærer å bli selvstendig, og ta ansvar for eget liv og utvikling. Ingen forteller deg når du må legge deg, men etter en uke med døgning finner du ut at søvn er en god greie. Man lærer å ta ansvar for seg selv, og dersom en kompis har det tøft lærer man å passe litt på han også. Det er fint, avslutter Henrik.

FOTBALLSTUDIO: Her er Henrik programleder, sammen med Mads Hansen, Øyvind Herrebrøden og Sigurd Rosted. Foto: VGTV